31. 8. 2020

Druhý ročník Junior cupu Vojenské zdravotní pojišťovny přilákal na start 170 dětí

V neděli 23. 8. 2020 se v příjemném prostředí Šimkových sadů v Hradci Králové uskutečnil dětský cyklistický závod Junior cup Vojenské zdravotní pojišťovny, který pro mladé cyklisty připravili jezdci z Ghost týmu v čele s Janem Hruškou. Příjemné počasí přilákalo na start 170 dětí!

Většina jezdců využila možnost zúčastnit se obou závodů, které si pro děti organizátoři z Ghost týmu připravili. V 10:00 odstartovala časovka na 2,2 km. Ta spravedlivě určila pořadí, ve kterém se děti řadily na start hlavního závodu. Začínalo se v pravé poledne kategorií nejmenších na odrážedlech. Malé závodníky čekala 200 m dlouhá trasa. Následovaly další kategorie. Celková délka tratě se u nejstarších vyšplhala na 13,2 km.

Vše se odehrávalo na okruhu o délce 2,2 km, který se skládal ze dvou částí, technické a maratonské. V technické části čekalo děti 8 překážek pojmenovaných podle partnerů závodu. Druhá maratonská část tratě zavedla závodníky do vzdálenější části parku. Autorem celé tratě i překážek byl vítěz časovek Giro d´Italia a ředitel závodu Jan Hruška. Předjezdce dělal dětem elitní závodník z Ghost teamu, Michal Kaněra.

 

Každá překážka na trati nesla název partnera závodu.

 

Většina ročníků měla svou vlastní kategorii a startovní vlnu, aby byly souboje co nejspravedlivější. Nakonec bylo oceněno 72 dětí. Ceny dětem předával vzácný host, herec a zapálený cyklista, Ondra Malý. Tři nejlepší z každé kategorie si odnesli skleněnou trofej, která vznikla speciálně pro tento závod, a hromadu cen od partnerů Junior cupu. S prázdnou však neodcházel nikdo! Kdo se přihlásil včas přes online registraci, dostal dárek od partnera akce Mojekolo.cz. V cíli časovky na všechny děti čekala sladká odměna a drobný dáreček. Každý, kdo dojel hlavní závod, si odnesl originální pamětní medaili. Všichni účastníci pak byli zařazeni do slosování o 3 dresy podepsané mistrem světa v cyklokrosu Mathieu Van Der Poelem.

„Úspěch motivuje, takže už teď se těšíme na další ročník 2021, který se budeme snažit ještě více, s celým realizačním týmem, kterému tímto moc děkuji, vyšperkovat a zatraktivnit,“ uvedl ředitel závodu Jan Hruška.