8. 12. 2020

NOVINKA 2021: Lector FS, celoodpružený bratr kontroverzního hardtailu

Oficiálně o něm nikdo nevěděl a už měl na kontě 3 pódia z mezinárodních závodů. Řeč je o novém Lectoru FS, který si teprve nedávno odbyl svou mediální premiéru. Jaký je celoodpružený bratr loňské novinky, která svou revoluční zadní stavbou budila mezi bikery nemalé kontroverze?

 

Medaile Anny Terpstry

Spekulace o nové zbrani v arzenálu Ghost v podobě nového celoodpruženého závodního XC biku započala Anna Teprstra, která se na jaře začala objevovat na úplně novém stroji. Ghost o biku mlčel, ale fanouškům značky bylo jasné, že Němci mají na novou sezónu nachystáno něco velkého.

Lector FS 2021

Teď už je to oficiální – v roce 2021 bude mít ikona hardtailu Lector po boku našlapaný závodní celoodpružený model Lector FS, který již ve svých prvních závodech splnil všechna očekávání svých konstruktérů.

 

Lector FS zblízka

„Lectoří“ rukopis lze u nového fullu vyčíst především z profilů hlavních trubek předního trojúhelníku. Oba modely, jak hardtail, tak celopéro, navíc spadají pod koncept SUPERFIT, což znamená, že geometrie rámu vznikala na základě desítek tisíc biometrických údajů nejrůznějších jezdců.

 

  

Lector FS 2021

Detailnější představení celoodpruženého Lectora a více fotografií najdete na oficiálních stránkách Ghost.